BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Модернизират системата за събиране на битови отпадъци в Русе

Започва поетапна модернизация на системата за събиране на битови отпадъци, съобщават от общинската азминистрация в Русе.

В  квартал „Чародейка Юг“ ще бъдат поставени първите нови съдове, които ще се обслужват напълно механизирано.  Контейнерите са с по-голям обем от предходните, изработени са от стомана, което ги прави по-устойчиви.

Съдовете вече няма да се пълнят с вода при валежи, защото са конструирани така, че да не стоят отворени по-дълго от времето, необходимо за изхвърляне на отпадъци. Благодарение на механизма за бързо затваряне миризмите от отпадъците ще бъдат сведени до минимум. Те ще  могат да се отварят ръчно и с крак – при натискане на специален педал. От общинската администрация уверяват, че новата система представлява автоматизирано и роботизирано оборудване, което прави обслужването на съдовете  между 3 и 4 пъти по-бързо и безшумно от старите.

При част от точките на поставяне може да се наложи оптимизация поради осигуряване на безопасност на уличното платно и пешеходните тротоари заради по-големия обем на новите съдове. Общинска администрация призовава гражданите да изхвърлят битов отпадък само в предназначени за тази цел съдове.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!