BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Оръжие, боеприпаси, ловни трофеи иззети при спецоперация в Разградско

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при специализираната полицейска операция, проведена днес на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево, съобщиха от полицията в Разград.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград са извършени процесуално-следствени действия /претърсвания/ на 8 адреса в посочените населени места. Задържан е 61-годишен мъж от град Завет за това, че държи без надлежно разрешително огнестрелно оръжие – гладкоцевна ловна пушка, 12-ти калибър, турско производство с неустановена марка и множество боеприпаси. В хода на спецоперацията на друг адрес в Завет е открита и иззета ловна охранителна камера – обект на престъпление, изчезнала от резерват Воден. В дома на 32-годишен мъж в село Брестовене е открита надуваема рибарска лодка – обект на престъпление от 2018 година. Извършителят на кражбата е задържан. При извършените претърсвания в останалите имоти са намерени и иззети два газови пистолета, трофеи от сръндак, благороден елен и дива свиня.

В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност са проверени 74 лица и 61 моторни превозни средства. За констатираните 25 нарушения по ЗДвП са съставени 21 фиша и 4 акта.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!