BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Около 500 ученици и около 40 учители са под карантина

Около 500 ученици и около 40 учители в страната са под карантина. Това съобщи пред БНР заместник-министърът на образованието Таня Михайлова.

По думите й, към момента има 19 карантинирани паралелки, 26 ученици са с положителен тест, а част от тях не са били на първия учебен ден. Присъственото обучение на този етап остава, категорична бе зам.-министър Михайлова.

„Ситуацията занапред ще се разглежда индивидуално за всяко училище. Ако определим, например, 10%, то в едно училище с 900 ученици 10% е един брой вирусоносители, а при училище с 200 ученици – друг. Важно е да можем да реагираме към конкретното място“, каза още Михайлова.

„Част от паралелките, при които има ученици с положителен тест, но не са били на училище, не са карантинирани. Карантинирането се определя от регионалните здравни инспекции и според условията. Дезинфекцията в нашите насоки е да се случва веднага след констатиране на контакт“, каза още зам.-министърът. Тя допълни, че до момента около 500 ученици са подали молби за дистанционно обучение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!