BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови антиКовид мерки в Италия

Италия отчете нов дневен рекорд на нови случаи на коронавирус.

Заразените за последното денонощие са 21 273, а 128 пациенти са починали, сочат данните на здравното министерство.

Новината идва на фона на нови по-строги ограничения. Премиерът Джузепе Конте обяви, че баровете и ресторантите вече трябва да затварят в 6 вечерта, а киносалоните, спортните зали и плувните басейни няма да работят.

Италианското правителство излезе с нов декрет от мерки срещу разпространението на коронавируса. Той е по настояване на областните управители заради повишения брой на засегнатите от заразата и влиза в сила утре до 24-и ноември.

Регионалните граници не се затварят. Препоръчва се да не се пътува с обществени или частни транспортни средства, с изключение за работа, учение, здравословни причини, ситуации на необходимост.

Затварят се заведения и ресторанти в 18 часа местно време, но ще са отворени в неделя.

Търговските центрове ще работят през цялата седмица. Дистанционното обучение за гимназиите ще е до 75%.

Спортните състезания ще бъдат отново без публика. Разрешава се дейността на колективните и индивидуални професионални спортни дисциплини и тези организирани от международни спортни организации.

Затварят се фитнес зали, плувни басейни, ски писти.

Няма да има фестивали и панаири. Музеите ще работят на ограничен режим

Няма да се ходи на кино и театър. Представителите на този сектор, смятат че ще има вредни последици за културата и човешкият дух.

В същото време недоволсството от ограниченията в Италия расте. Десни екстремисти протестираха в Рим и Неапол срещу комендантския час в тези градове.

Те съзнателно нарушиха комендантскиия час и се събраха на централните площади в градовете. Полицията употреби сила, за да ги разпръсне.

СВЪРЗАНИ

Източник: БНР

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!