BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наближава Черният Петък – внимавайте какво и как купувате!

Наближава Черният Петък

Наближава Черният Петък и съвсем естествено е да се настройваме за изгодни покупки. Това обикновено става в последния уикенд на ноември, което предшества и Коледните намаления.

Проучване на Асоциацията за защита на потребителите показва, че 50% от българските потребители ще пазаруват на Черния петък, който тази година се пада на 29 ноември 2019 г. Очаква се да бъдат похарчени средно по 500 лева на човек. Най-голямо ще бъде пазаруването в търговските центрове и онлайн магазините. Най-търсени ще бъдат дрехите, следвани от електрониката и обувките. Отстъпките средно са между 40 и 60%.

Внимавайте за измами и подвеждащи реклами по време на Черния петък, предупреждават от Асоциацията.

Според председателя й Пейо Майорски има много фалшиви отстъпки и клиентите трябва да следят цените на продуктите, които искат да закупят, като направят сравнение на продажбите в различните магазини. Дори и предварително да проучват цените и дали реално има намаление.

На този ден се случват най-големите измами и подвеждащи реклами, предупреждава Майорски. Сред препоръките му са още да се внимава със стоките на кредит, защото накрая потребителят може да се окаже в ръцете на колекторските фирми. След това започва техният тормоз при забавяне или неплащане, допълват от Асоциацията.

Не купувайте импулсивно – предварително. Решете какво ви е необходимо или искате, складирайте го във виртуалната си пазарска кошница и изчакайте деня с намаленията. Наистина ли бихте взели нещо, което не ви трябва, само защото пише “70 процента намаление”, дадоха още съвети експертите по оценка на потребителите, съветва Пейо Майорски.

Източник: TVN

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!