BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

ГЕРБ ще предложи друг премиер

ГЕРБ ще предложи ново правителство с друг премиер. Това обяви пред БНТ външният министър Екатерина Захариева. Тя не спомена конкретно име.

Слави Трифонов: Има процедура, ще вървим по нея

„ГЕРБ ще предложи друг министър-председател. Нямаме обсъждани още имена за министри или кой ще бъде премиерът“, каза тя.

От партията са готови да подкрепят и кабинет, предложен от Слави Трифонов. Новата теза на ГЕРБ е, че тази отговорност трябва да се поеме от шоумена. Бойко Борисов вече заяви, че управляващите ще предложат правителство с ясното съзнание, че то няма бъде одобрено.

ГЕРБ ще предложи ново управление без шанс за успех (видео)

„Кабинетът ще бъде от хора в нашата партия, ние имаме достатъчно експерти. Ще предложим кабинет на ГЕРБ. Ще направим опит да предложим кабинет в тази трудна ситуация. Ако другите партии не ни подкрепят, президентът ще връчи мандат на втората политическа партия на г-н Трифонов. Надявам се да предложи такъв и да не избяга от отговорност. Г-н Трифонов е политик в момента. Неговите сценаристи, режисьори са политици в момента“, каза още Захариева.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!