BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Атлетико Мадрид вече не изглежда сигурен на върха! Битката за титлата в Ла Лига се завърна!

До скоро повечето футболни запалянковци, които наблюдават Ла Лига, бяха убедени в това как ще се развие оставащата част от сезона. Но интригата и напрежението са отново налице. Битката за първото място изглежда особено ожесточена, като към нея са се отправили освен доскорошният фаворит за победа Атлетико Мадрид, също и Барселона, и Реал Мадрид, които дишат във врата на първенеца.

Ла Лига, позната още като Примера Дивисион, е дивизията от най-високо ниво на професионалната футболна лига на Испания и се нарежда редом до някои от най-силните първенства в Европа. От 50-те години на миналия век Реал Мадрид е отборът с най-много спечелени титли, следван от Барселона.

Атлетико Мадрид, Барселона и Реал Мадрид – кой губи и кой печели?

До неотдавна Атлетико Мадрид имаше доста сериозен аванс в класирането на Ла Лига, в сравнение със своите противници, но го пропиля. С представянето си в последните няколко срещи тимът стопи преднината, която беше натрупал пред отборите, които го следват. Атлетико Мадрид отпадна и от надпреварата в Шампионска лига, след като не успя да се пребори за победа при реванша с Челси. Превъзходството на “сините” на терена бе признато и от самия Чоло Симеоне – настоящ треньор на испанците.

На осминафиналите на Шампионска лига отпадна и Барселона след равенство с ПСЖ. Въпреки впечатляващия гол на Меси във второто полувреме, каталунците, които са петкратни шампиони, не успяха да се преборят за мястото си тази година в най-важния европейски клубен футболен турнир. В последния си мач от Ла Лига Барселона записа впечатляваща победа като гост с 6:1 срещу 5-те в класирането Реал Сосиедад. Каталунците в момента са на второ място с 4 точки разлика след Атлетико.

Със сигурни стъпки към първото място в Ла Лига върви и отборът на Реал Мадрид, които също не са се отказали от победата. Карим Бензема е човекът, от който “кралският клуб” ще очаква отбелязвания и в следващите няколко срещи. Реал Мадрид продължава своето участие и в Шампионска лига, където предстои да се изправи срещу Ливърпул. Стана ясно, че за английския тим няма да е проблем да пристигне в Испания в началото на април, с което Реал Мадрид спечели домакинското предимство.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас изрази своята надежда, че до края на сезона испанските фенове ще могат да заемат своето почетно място по стадионите. Той сподели още, че не очакват големи трансфери, поради затрудненото финансово положение на всички отбори заради заради COVID-19 кризата и изрази своето притеснение във връзка с неясната ситуация с Лионел Меси.

В заключение смело можем да кажем, че най-интересното за футболните привърженици тепърва предстои. Следете отблизо всичко случващо се в света на футбола, а bet365 мобилна апликация очаква вашите предположения за идните мачове, сред които безспорно ще има много изненади.

Платена публикация

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!