BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

72 нови случая на COVID-19 в област Русе, 382-ма са на болнично лечение

Лек ръст на заболеваемостта от COVID-19 за последните 24 часа отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско.

Въпреки това тенденцията от последната седмица остава положителна и от вторник насам няма ден, в който броят на заразените в областта да е бил над 100. Единствено в понеделник срещу вторник бяха отчетени 125 заразени за ден, но тогава беше поставен и абсолютен рекорд по брой оздравели – 499 само за денонощие.

Новите случаи на коронавирусна инфекция в област Русе са 72, като излекувани за изминалото денонощие няма. 58 от заболелите са от община Русе. Петима заразени има в община Две могили, четирима в Ценово, трима в Бяла и двама във Ветово.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта вече са 13203, а преболедувалите остават 10763. Активните случаи са 1662. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 382-ма души, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, като шест от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали три жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 780.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!