BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

65 нови случая на Covid-19 в Русенско, над 900 са активните случаи

65 нови случая на Covid-19 са установени в Русенско през изминалото денонощие, показват данните на Регионалната здравна инспекция. С тях активните случаи в региона към днешна дата стават 907.

39 от новозаразените са от община Русе, а 10 от Бяла. Седем заболели има във Ветово, четирима в Две могили, трима в Ценово и двама в Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Сливо поле.

На болнично лечение в областта се намират 194 души, като 45 от тях са в реанимация. Към момента свободните ковид-легла са 60.

Вчера са оздравели 42-ма души, а шест жени с положителен тест за коронавирусна инфекция са починали.

От РЗИ напомнят, че до края на деня са осигурени три „зелени коридора“ за ваксинация срещу COVID-19. До 16 часа желаещите могат да се ваксинират в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ и в пункта пред ДКЦ-2 на ул. „Рига“ 35 в  Русе. В беленската болница „Юлия Вревска“ ваксина може да бъде поставена от 14.00 до 18.00 часа.

Имунизационните пунктове са снабдени с достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. За поставяне на някоя от ваксините в Белодробната болница е необходимо предварително записване, изключение прави единствено имунизацията с „Пфайзер“. За контакт с лечебното заведение може да се използва следния телефонен номер: 082/ 813 – 903.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!