BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

338 станаха потвърдените случаи на COVID-19, 8 са жертвите

338 са общо потвърдените случаи на коронавирус COVID-19 в България към момента, съобщиха от пресцентъра на ВМА в София. 8 са починалите, излекуваните пациенти са 11.

7 са новите положителни проби. Те са установени в Пловдив (3 случая), Варна (1 случай), Кърджали (1 случай), Смолян (1 случай), Сливен (1 случай).

След като снощи в болницата в Благоевград почина 73-годишна жена лекувана от COVID-19, тази сутрин битката с болестта загуби и 53-годишната й дъщеря.

Двете са постъпили за лечение в инфекциозното отделение на лечебното заведение, но след влошаване, са интубирани и преместени в реанимация.

За майката се знае, че е била с белодробно заболяване и хипертония. Все още няма допълнителна информация за придружаващи заболявания при дъщерята.

Ако тенденцията на увеличаване се запази, експертите ще предложат налагането на още по-строги мерки в страната. Сред тях – вечерен час и тотална забрана за напускане на домовете.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!