BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

15 години Австрийска библиотека в Русе

С богата културна програма ще бъде отбелязана 15-годишнината от създаването на Австрийската библиотека в Русе.

Събитията започват тази вечер с концерт на Carnevale Ensemble, който ще се проведе в Дом „Канети“ на ул. „Славянска“ 12. Началото е в 19 часа.

Ден по-късно на 14 октомври отново на същото място, но в периода от 10.30 до 12.30 ч. ще се състои и литературно четене. Тогава ексръководители на местно и регионално ниво ще разкажат за учредяването на културната институция. Сред официалните гости на събитията ще бъде и лично извънредният и пълномощен посланик на Република Австрия в София Н.Пр. Андреа Вике.

Австрийската библиотека „Елиас Канети“ беше основана в Русе въз основа на петстранен договор между Областна администрация Русе, Община Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Международно дружество „Елиас Канети“ и Външното министерство на Австрия, представлявано от Посолството на Австрия в България. На Международно дружество „Елиас Канети“ беше предоставена за ползване фамилната къща на нобеловия лауреат по литература.

Дружеството е сред пионерите в международното междусекторно сътрудничество. През изминалите почти три десетилетия то се утвърди като устойчива платформа за диалог и партньорство, за организиране и провеждане на културни събития от национален и международен мащаб и в рамките на Дунавската стратегия, както и за реализирането на иновативни инициативи какъвто е Международният литературен фестивал, провеждащ се ежегодно в Русе.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!