BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силистренският театър с премиера на „Мечо Пух“

Хасковлията режисьор Янко Митев, който е познат вече на силистренската публика подготвя поредната постановка в силистренския Драматично-куклен театър, а именно премиерата на класиката „Мечо Пух“. Това информират от Общинско радио-Силистра.

„Това е трети проект на заглавието на наша сцена на заглавието „Мечо Пух“, това е една много обичана детска приказка, анимация и драматургия, аз с голямо желание приех предложението му да постави именно тази постановка на наша сцена. И съм много доволна че успешният финал предстои съвсем скоро. В ролите са разпределени познатите на публиката актьори“, сподели на пресконференция днес директорът на силистренския театър Златина Станева и представя и следващия проект на трупата постановката на Янко Митев „Дракончето Драчко“, която Янко Митев ще постави за пръв път на наша сцена в страната.

От своя страна Янко Митев каза че поставянето на всяка пиеса е трудно, но е важно, че аз не познавам човек който още от малък да не е бил с Мечо Пух. При него най-важното е че на каквато и да си възраст ти си продължаваш да го обичаш защото, той има една такава странна философия, която уж е детска но има и поука и за големите, изобщо е едно много приятно мече. Постарах се да не бягаме много от автора защото за мен това е една класическа история, не бива да се правим на по сложни от автора и се старах да запазя почти всичко в структурно отношение, като сме добавили съвсем малки фрагменти, но така, че и те да се вместват в мисловния процес на автора. По отношение на разпределението на ролите всеки от актьорите ще вземе нещо от героя си, но всички ще си спомнят за детството си. Идеята е срещата на поколенията, всички на практика са си играли с тези играчки, после с времето са ги оставили, но винаги в мисленето си се връщат към тях. Сега са в състояние да си намерят старите играчки и нещо заживява с тях и ненаиграли се започват да си играят с тях и се получава този спектакъл“ сподели в заключение режисьорът Янко Митев.
Премиерата на постановката „Мечо Пух“ е на 4 октомври от 18 часа в залата на Драматично-куклен театър-Силисгра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!