BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Доброволци на БМЧК – Силистра изнесоха лекция и демонстрация по оказване на първа долекарска помощ

На 14 септември, по повод Световния ден на първа помощ, доброволци на БМЧК – Силистра изнесоха лекция и демонстрация по оказване на първа долекарска помощ в случай на инцидент.

По време на мероприятието червенокръстците, демонстрираха различни техники за оказване на първа помощ и реакция в ситуация на порезна рана, счупване на горен и долен крайник и безсъзнание.

Денят бе специално избран – Кръстовден, денят в който Силистра отбелязва своя празник,

Инциденти и злополуки се случват твърде често, в такива ситуации незабавната помощ може да подобри състоянието на пострадалия и да спаси човешки живот.

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец Световният ден на първата помощ се отбелязва от 2000 г., всяка втора събота на месец септември. Целта е да се фокусира общественото внимание върху приноса на доброволците на Червения кръст и Червения полумесец, обучени по първа помощ, които спасяват човешки живот, ръководейки се от основополагащите принципи на движението и осигурявайки уважение към човешката личност.

https://connect.facebook.net/bg_BG/sdk.js#xfbml=1&version=v18.0

⛑На 14 септември, по повод Световния ден на първа помощ, доброволци на БМЧК – Силистра изнесоха лекция и демонстрация…

Posted by Български младежки Червен кръст – Силистра on Thursday, September 14, 2023

Материалът Доброволци на БМЧК – Силистра изнесоха лекция и демонстрация по оказване на първа долекарска помощ е публикуван за пръв път на Новини Силистра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!