BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Юбилейна среща събира край Русе катерачи от цялата страна

Десетата катерачна среща, която е и държавно първенство по скално катерене, ще се проведе на 3 и 4 октомври край село Пепелина, Русенско

В нея ще участват катерачи от цялата страна – от начиначещи до най-добрите в този екстремен спорт, включително представителите на националния отбор. С успехите си в спортното и скалното катерене младежките ни национали Алекс Тоткова, Николай Русев, Слав Киров, Димитър Русев, Христо Урумов, Матей Мицев и др., България има реални шансове да се представя достойно и занапред в европейските и световни надпревари.

Катеренето в зала, а и по скали, става любим спорт за все повече деца и младежи, но също и за по-възрастни търсачи на силни усещания, не само защото развива цялото тяло и редица умения и качества, като координация, отговорност, гъвкавост, но действа чудесно и като антистрес терапия, а редица изследвания вече доказват неговата важна роля в борбата с депресивните състояния.

Ако искате да се запознаете с този спорт, както и с някои от най-добрите български катерачи, или просто да покатерите, можете да направите това на 3 и 4 октомври, край село Пепелина, Русенско.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!