BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Уволнен заради критика към Борисов доцент е върнат на работа

Преподавателят в УНСС доц. Мартин Осиковски, който бе дисциплинарно уволнен заради критика към премиера Бойко Борисов, е върнат на работа. Ректорът проф. Димитър Димитров е отменил наказанието, съобщиха от висшето учебно заведение.

Уволнението на доц. Осиковски предизвика сериозен скандал. В негова защита започна петиция, а против наказанието се обявиха от катедра „Медии и обществени комуникации“ в УНСС, както и от журналистическия факултет на Софийския университет. Преподаватели от УНСС обявиха, че спират да преподават в знак на протест.

Преподавател в УНСС подаде оставка след посещение на Борисов

Осиковски си навлече гнева на ректора, защото остро разкритикува посещение на Борисов в университета на 2 април. Тогава, все още в предизборна кампания той посети УНСС, за да разгледа новия корпус, построен с държавни пари.

Преподавателят обяви, че напуска част от постовете си в знак на протест.

„Намирам това за обидно по отношение на автономията като цяло, на толкова много хора, които работят или учат тук и които се чувстват, меко казано, дискомфортно от това, че неволно са превърнати в домакини на предизборна обиколка навръх последния ден от предизборната кампания на Политическа партия ГЕРБ“, написа той във фейсбук.

След критика към Борисов доцент от УНСС бе уволнен

След това бе уволнен с обяснението за „злоупотреба с доверието на работодателя“ и „злоупотреба с доверието и уронване на доброто име на предприятието“.

Премиерът побърза да се оправдае, че не познавал Осиковски. И поиска името му да не бъде замесвано в скандала.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!