BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Увеличават отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи

Очаква се в близките дни броят на отсъствията на децата в детските градини и подготвителните групи по уважителни причини да бъдат увеличени от 10 на 20.

Причината е че съгласно Насоките за работа на детските градини през учебната 2020/21 г. в условията на COVID-19, детските градини са отворени за посещение от всички деца, но в настоящата ситуация единствената сигурна и безопасна среда с гарантирана физическа дистанция е домашната. Затова е препоръчително децата, за които предучилищното образование не е задължително и за тях има възможност да се грижи възрастен, да останат вкъщи.

В случаите, при които присъствието на децата е невъзможно или не е целесъобразно по здравословни причини (самите те са със заболявания, които не позволяват посещаване на детска градина или техните родители/настойници попадат в рискова група за COVID-19) родителите могат да изберат самостоятелна организация.

За да бъдат включени в самостоятелна организация на предучилищното образование, родителите трябва да подадат заявление до директора на детската градина съгласно изискванията на чл. 18 от Наредба № 5 от 2016 г. за предучилищното образование.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!