BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Туристическият бранш не хареса Любен Дилов за министър

Снимка: БГНЕС

Туристическият бранш с остра реакция след предложението на коалицията ГЕРБ-СДС за министър на туризма. Номинацията на Любен Дилов- син разбуни духовете и в социалните мрежи, а някои определиха решението като подигравка.

Решението за номинацията на Дилов-син дойде на импровизираното събрание на ГЕРБ в болницата, в която се лекуваше премиерът в оставка Бойко Борисов.

„Ти особено в подводната археология, като писател, като културтрегер , малко могат да излязат и да те надговорят, а туризмът е пропаганда, нашето е по-добро от всичко останало“, аргументира се премиерът в оставка.

Докато някои от бранша изразяваха положителни очаквания и радост, то други сериозно се усъмниха в професионалните качества на Дилов в туристическия сектор.

„Ние не сме на колене, ние лазим по земята, защото сме затворен бранш. Ние нямаме време за „ще“, ние сме в „сега“  и ако сега ние не получим човек, който да е експерт в туризма, това означава, че туризмът ще бъде в много малки обеми“, заяви Павлина Илиева от „Бъдеще за туризма“.

Номинацията не бе пощадена и в социалните мрежи. Така например експертът по политически комуникации Иво Инджов определи Дилов като най-екзотичното предложение на скъсания менискус. Други пък се питаха дали вчерашната интервенция на Борисов не е била лоботомия, а трети се шегуваха, че докато Дилов изфъфли “Шри Ланка“ и туристическият сезон ще е приключил.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!