BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма

Действия за потушаване на пожар, възникнал в складово помещение на четвъртия етаж в шивашка фирма в Силистра, проиграха в рамките на пожаро-тактическо занятие служители на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в областния град.

Тренировката стартира точно в 10:00 часа, когато на тел.112 е получен сигнал за пожар на последния етаж в четириетажната сграда. Съгласно евакуационния план, под ръководството на отговорник всички 80 работници и служители са изведени във вътрешния двор на сградата, изключено е и електричеството. Междувременно пристигналите на адреса два противопожарни екипа със специализирани автомобили на РСПБЗН незабавно организират гасителни действия. Огънят е атакуван от две страни – през вътрешно стабилно стълбище, и по въздух – чрез изградена гасителна линия посредством 30-метрова автомеханична стълба. Така за кратко време огнеборците успяват да локализират и потушат „пожара“, а пострадали от него хора няма.

Снимка: ОДМВР-Силистра

Пожаро-тактическото занятие се провежда по план и има за цел на практика да провери готовността на ръководството и персонала на фирмата за адекватна реакция в случай на пожар, поясни ръководителят на занятието главен инспектор Людмил Карагинев, началник на група „Пожарогасене и спасителна дейност“ в РСПБЗН. То е форма и за контрол на степента на изпълнение на функционалните задължения на пожарникарите, чиято ефективност предстои да бъде обект на анализ и последваща оценка.

Снимка: ОДМВР-Силистра

Материалът С пожаро-тактическо занятие огнеборци тестваха готовността за реакция в кризисна ситуация в шивашка фирма е публикуван за пръв път на Новини Силистра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!