BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

С държавна помощ ще ремонтират Доходното здание в Русе

Община Русе кандидатства пред Министерството на културата и получи одобрение за предоставяне на финансова подкрепа за извършаване на консервационно-реставрационни дейности на Доходното здание в града, което е архитектурна, художествена и историческа недвижима културна ценност от национално значение. Това съобщиха от кметството в Русе.

Проектът включва реставрация на главните фасади, както и реконструкция на технически инсталации. Предвидено е също цялостно почистване и възстановяване на фасадните каменни елементи, подмяна на част от дограмите, както и частичен ремонт на покрива заради течове.

Ще се работи и по ВиК-инсталацията, тъй като при интензивни валежи се връщат канални води в санитарните възли, намиращи се в подземното ниво на сградата. Ще бъде изградена нова мълниезащита, както и ревизия на съществуващото ефектно осветление.

Заместник-кметът по хуманитарни дейности на Русе Енчо Енчев коментира преди време, че една част от средствата, необходими за ремонта, ще бъде поета и от общината.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!