BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Струпванията на множество птици по въздушните електропроводи влияят на качеството на доставяната електроенергия

ЕРП Север инвестира стотици хиляди левове всяка година в монтиране на птицезащитни устройства по електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Експертите от компанията съвместно с Дружеството за защита птиците следят регулярно промените в навиците на пернатите животни, за да обезопасят максимален брой съоръжения, по които те кацат. Монтираните птицезащитни устройства се поставят както да опазят живота и здравето на птиците, така и за да осигурят непрекъсваема доставка на електроенергия на клиентите.

Североизточна България, където дружеството оперира, се характеризира с множество видове прелетни и непрелетни птици, което се благоприятства от факта, че тук се намира житницата на страната. През района на Добруджа преминава и миграционният път на прелетните животни. Струпването им по електроразпределителните съоръжения понякога се оказва предизвикателство въпреки всички взети обезопасителни мерки, предприети от ЕРП Север. Регистрирани са случаи на „почерняване“ на въздушните електропроводи от накацалите по тях птици, което причинява краткотрайни прекъсвания в електрозахранването и смущава клиентите и те от своя страна подават жалби в дружеството. ЕРП Север уверява, че прави всичко възможно да предотвратява подобни неудобства за клиентите и да предпазва птиците, които кацат дори по обезопасени съоръжения. Дружеството се надява на разбиране в подобни случаи и ще продължи да влага средства в сигурността на птиците и електроснабдяването.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!