BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

След критика към Борисов доцент от УНСС бе уволнен

Доцентът от УНСС Мартин Осиковски, който излезе с остра позиция във фейсбук след посещение на премиера Бойко Борисов в университета, е бил уволнен дисциплинарно. Това се е случило на 21 април. Двайсет дни по-рано Осиковски обяви, че напуска част от постовете си в знак протест срещу политическата агитация на Борисов, но остана като преподавател.

Осиковски е уволнен със заповед на ректора проф. Димитър Димитров по силата на разпоредбата на Кодекса на труда за „злоупотреба с доверието на работодателя“ и „злоупотреба с доверието и уронване на доброто име на предприятието“. Посочена е и разпоредба от Правилника на УНСС, която задължава преподавателите и служителите на университета „да пазят престижа и доброто име на УНСС, да не го злепоставят и да бъдат лоялни към него“.

Преподавател в УНСС подаде оставка след посещение на Борисов

В началото на месеца Борисов бе университета, за да разгледа новия му корпус, за който правителството отпусна пари. Строителството също не се размина без скандали. В един от записите на разговор на премиера, пуснати анонимно до медиите, той разказваше как е наредил проверка.

„Щото му казах: Аз утре ще дойда, ще ти дам парите, но паралелно с това вкарвам АДФИ и от хотела ти в Гърция до тука ще дойдат по това…Ааааа, викам, сладур такъв, ще ме притискаш. Аз утре ще дойда, ще разгледам и ще ти кажа. От 4.5 млн. лв. станаха 16 млн. лв., щот тре’а да му построим и хотела“, казва Борисов в записа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!