BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силистренец продължи напред в „Гласът на България“

Младият певец Антон Марков е поредният силистренец по род, който влезе във формат – риалити шоу за изпълнители, ставайки част от #ОтборЛюбо (Любо Киров) в конкурса „Гласът на България“. Той премина успешно препяствието, наречено „кастинги на тъмно“. За него коментарът на бъдещия му ментор бе, че тембърът му се различава от всичко до този момент.

И още: „Когато човек пее от сърцето и душата си, той го прави, сякаш никога повече няма да може да пее”. Баща му на Антон…също е Антон и преди години бе кандидат за кмет на община Силистра, а понастоящем е юрист в София. Баба му по бащина линия е видната педагожка и общественичка Лилия Маркова.

Антон Марков продължи традицията на свои предшественици – също силистренци/добруджанци родом, да бъдат част от подобни възможности за развитие и популярност. Например, Ели Раданова, участничка в „Мюзик айдъл – 3“, впоследствие изявила се и на сцената на Държавния музикален театър в София в световно известния спектакъл „Чикаго“; Христина Миленова – ТИТА, участник в „Екс фактор“ в трио „Сикстийн“, в момента е сред най-разпознаваемите лица на певческия бизнес у нас, включително с великолепно представяне в поредно издание на друго риалити шоу – „Като две капки вода“; своя път към певческата професия извървя чрез „Екс фактор“ като част от трио „Тринити“ и тутраканката родом Божана Спасова, в която продължава да пее в него и след завършването на Музикалната академия.

Яна Сабанова участва в „Гласът на България – 4“ и преди година и половина Дарик радио я обяви за „Свеж полъх в новата българска музика“. Разбира се, и други талантливи представители на Силистренския край са се явявали на кастинги, но по една или друга причина не са успели да преминат „ситото“, за да се покажат сред най-добрите.

А може би това не е бил техният път, който трябва да извървят, утвърждавайки се в играта, известна като „шоу бизнес“. А както е известно, той има своите писани и неписани правила, а е необходима и доза „късмет“, за да влезе човек в този коловоз – състезание във „формат.

Защото има и други пътища, по които може да се стигне до забележителни сценични изяви – единият от примерите е поп певецът Йордан Марков, чийто път също тръгна от Силистра, преминавайки с голям заряд през фестивала „Пирин фолк“, както и през много конкурси в страни като Русия и Казахстан, после и през Музикалната акедимя.

Самият той днес е организатор и участник в концерти, в които се включват и поканени от него звезди от музикалния небосклон, представители на различни поколения. Прави му чест, че не забрави и родната Силистра, където от няколко години организира певческия конкурс „Дунавски звезди“, заедно с община Силистра и привлечени за идеята партньори от бизнеса.

Автор: Йордан Георгиев

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!