BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Силистра посрещна представители на Службата за демократични институции и права на човека

Кметът на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, заедно с г-н Ростислав Павлов – секретар, посрещнаха представители на Службата за демократични институции и права на човека, която изпълнява мисия за наблюдение на предсрочните парламентарни избори в България на 2-ри април.

Г-жа Олга Блатакова и г-н Асгейр Рустад, заедно с техния преводач, са част от екипа на мисията към Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа. Той се състои от 11 експерти и 14 дългосрочни наблюдатели, като в изборния ден са планирани допълнителни 200 краткосрочни наблюдатели.

Работата на мисията е да оцени доколко изборите се провеждат в съответствие с националното законодателство, ангажиментите на ОССЕ и други международни задължения и стандарти за демократични избори. Мисията ще наблюдава и медийното отразяване на кампанията.

В дните до изборния ден наблюдателите ще се срещат с представители на властите, на политически партии, гражданско общество, медии и международна общност, а няколко месеца след края на изборния процес, организацията ще публикува окончателен доклад, обощаващ наблюдението и отправящ препоръки за подобрения.

Материалът Силистра посрещна представители на Службата за демократични институции и права на човека е публикуван за пръв път на Новини Силистра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!