BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

„Северно сияние” събира над 70 млади изпълнители в Русе

Над 70 млади изпълнители ще мерят сили в 24-ото издание на Международния конкурс за млади изпълнители „Северно сияние”, който ще се проведе от 9 до 11 октомври в Русе.

Участниците, които са от много български градове и от Румъния, се бъдат разделени в пет възрастови групи. Началото ще бъде в петък, 9 октомври, от 14 часа в голямата зала на Доходното здание.   В неделя от 18 часа ще се състои и галаконцертът, на който лауреатите ще бъдат отличени, а кметът на Община Русе ще връчи своята Специална награда. При добро време се предвижда тържествената церемония да се проведе на открито пред сградата на Доходното здание.

Участниците ще бъдат оценявани от Светослав Лобошки и Хайгашод Агасян – популярни и обичани български композитори, както и от певицата Тони Димитрова. Освен че ще бъде председател на журито, тя ще зарадва русенци и гостите на града с рецитал в третия ден от конкурса, 11 октомври, от 17 часа.

Входът през трите дни на конкурса ще е свободен. Желаещите да се насладят на изпълненията на младите таланти ще могат да го направят при спазване на въведените противоепидемични мерки – дезинфекция на входовете, използване на лични предпазни средства и спазване на необходимото отстояние един от друг, а за седящите в залата – заемайки през едно място в нея.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!