BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Санитарка от „Възраждане“ с положителен тест за коронавирус

55-годишна санитарка от дом „Възраждане“ в Русе е сред новоустановените случаи на заразени с Сovid-19, съобщиха от Областния кризисен щаб.

От щаба уточняват, че жената не е била на работа от 29 юли. Седмица по-рано, на 22 юли, била изследвана за вируса, но тогава PCR-тестът й бил отрицателен. През почивните дни обаче проявила симптоми, типични за Сovid-19, което наложило повторно изследване, което дало положителен резултат.

При другите нови случаи засегнати са две жени – на 40 и 69 години, както и 15-годишно момиче. 69-годишната жена и момичето са от гр. Борово са контактни на друг потвърден случай в семейството.

От Областния кризисен щаб допълват, че и четиримата новоустановени са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация. За последните 24-часа броят на излекуваните русенци се е увеличил с още шестима, което означава, че общо излекувани са 83 души, като сред тях е и шофьорът на линейката от дома за стари хора.

Към момента поставените под карантина в областта лица са 255.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!