BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ротари клуб с делова среща в ЦСОП – град Силистра

Представители на Ротари клуб Силистра – Николай Костов – президент 2022-2023, инж. Веселин Андреев – паст-президент, Йордан Георгиев – елект-секретар, посетиха Център за специални образователни потребности – град Силистра за встъпителна делова среща с Нели Маринова – директор на Центъра.

На екипа на ЦСОП, в който се обучават 40 деца от различни възрасти, бе подарена голяма мартеница, откупена от ротарианците по време на търг, проведен преди 2 години в рамките на конкурс, обявен от Областна администрация с партньор Регионална библиотека – град Силистра. Мартеницата е дело на НЧ „Светлина“ – село Варненци, община Тутракан, и е победител в тогавашната надпревара. Г-жа Маринова представи намерението си за проект, осъществен в партньорство, с който да бъде изграден външен кът за игра на децата.

За него първоначални средства дариха областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев, кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов и д-р Мария Димитрова – председател на ОбС Силистра. В ход е подготовка на проекта, предвиден за външния двор на ЦСОП на мястото на съществуващ, но компрометиран пясъчник.

Преди 3 години тогава с президент Александър Сабанов Ротари клуб Силистра проведе бал, със събраните средства от който бе направено дарение за реализиране на поръчка от Мебелна фабрика „Димов“ – град Силистра. Благодарение на нея е запълнено по най-прагматичен начин пространството в бившия физкултурен салон на някогашното Градско помощно училище. Така помещението е превърнато в многофункционална игрална зала за нуждите на Центъра (http://jordansilistra.blogspot.com/2020/03/blog-post_60.html).

Преди 23 г. е създаден Ротари клуб Силистра с пръв президент Веселин Андреев, но реално официалният старт на клуба е през 2002 г. (миналата година бе чествана 20-ата година от чартирането на първия клуб за ротарианци от Крайдунавска Добруджа). Първият му благотворителен бал е през 2005 г. за Коледа, а за изминалото време клубът е провел общо близо 30 големи прояви, предимно за Коледа и Великден, но и в периода „Дни на Силистра по повод 14 септември – празник на град Силистра. Реализирани са проекти в социалната, здравната, образователната, спортната, екологичната и културната сфери.

Материалът Ротари клуб с делова среща в ЦСОП – град Силистра е публикуван за пръв път на Новини Силистра.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!