BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Рекорден брой оздравели от COVID-19 за денонощие в Русенско!

Положителен рекорд за брой излекувани, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русе.

За първи път от началото на пандемията в областта броят на оздравелите от COVID-19 в рамките на едно денонощие достига 499 души. Предходният рекорд беше от 403-а излекувани за ден, като той беше поставен на 8-и декември миналата година.

Въпреки това след отчетения спад на разпространението на заразата през изминалата седмица и четири дни на стойности под 100 новозаболели в рамките на 24 часа, вчера отново има лек ръст. За изминалото денонощие са установени 125 новозаразени, като 105 от тях са от община Русе. По шестима заразени има в общините Бяла и Иваново, четирима в Ценово, трима в Две могили и един във Ветово. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Сливо поле.

От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12898, а преболедувалите остават 10489. Активните случаи са 1653. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 369 души, като 55 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 138, като само едно от тях е за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали пет жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 756.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!