BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Ревизоро: Имам подозрения, че измервателните уреди в някои предприятия не са на точното място

„Имам своите подозрения, че измерителните уреди в някои заводи не са на точното място, а на друго, че през нощта се отварят люкове и нарочно се изпуска, но всички работници си мълчат, за да си запазят работните места, а всички наоколо не виждат какво се случва“.

Това е заявил пред Постоянната комисия по околната среда и водите в Народното събрание министърът на околната среда и водите Емил Димитров относно наболелия въпрос с промишленото обгазяване на Русе. По думите му, ръководеното от него министерството е изпълнило задълженията си.

„Русе ще бъде единственият град в страната, освен столицата, в който четири станции ще измерват качеството на атмосферния въздух. Установен нарушител ще бъде санкциониран безкомпромисно. Какво повече искате да ви го гарантирам. Ако искате допълнителни уреди, нека Русе да ги закупи, да ги сложи, защото в момента Русе си мият ръцете с нас. Не е достатъчно да обичате града, дайте нещо от себе си в бюджета, купете една станция, преоборудвайте“, е казал още екоминистърът.

Той призова регионалната здравна инспекция да изпълнява своите отговорности. По думите му, това е институцията, от която зависи изготвянето на оценка за здравния риск за живущите в района, а контролните функции трябва да се осъществяват от директора на регионалната екоинспекция и местната власт

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!