BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проучват контактните в Русе, затварят магазин за хранителни стоки /ВИДЕО/

51-годишният мъж, който бе диагностициран с коронавирус, е пътувал от Австрия с приятелката си. Двамата преминали през “Дунав мост” – Русе на 16 март.

Коронавирус и в Русе /ОБНОВЕНА/

Тогава Австрия не попадаше в списъка на рисковите държави и не им е издадено предписание за карантина, съобщи директора на РЗИ – Русе -д-р Маргарита Николова.

Все пак хората са си стояли вкъщи, излизали са само да пазаруват и магазинът, който са посещавали, ще бъде спрян от експлоатация.

Мъжът е имал симптоми на заболяването и в продължение на 5 дни се е самолекувал. На 30 март обаче се влошил и посетил белодробната болница в града, където му е направена рентгенова снимка. На нея е излязла десностранна бронхопневмония.

Проучват се контактните хора на двамата. Освен магазина, те са посетили и агенция за недвижими имоти, като един или двама души от там също са поставени под карантина.

Лекарят, който е прегледал мъжа, не е носил защитно облекло и също е получил предписание. На всички установени до момента ще бъдат направени PCR тестове.

Болниците в града имат готовност за лечение на болни. В “Медика кор” има 30 легла и оборудване. Проблем с респираторите имат в “Медика”, но е подадено заявление към Министерство на здравеопазването, обясни д-р Николова. В Бяла също могат да приемат пациенти, но проблемът при тях е, че Интензивното отделение се намира в средата на болницата и не може да бъде изолирано.

В Русе 1244 души са под карантина. На 217 вече е изтекла, а днес се очакват резултати от 6-7 проби.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!