BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Проверки на работодатели, използвали недеклариран труд

Инспектори на Инспекцията по труда със седалище Русе  провериха работодатели, използвали недеклариран труд

Проверките са извършени в рамките на т.н. „екшън“ ден на Европейската кампания за деклариран труд, при който наличният състав на Агенцията проверява в цялата страна работодатели, при които през последните три години са установявани случаи на работа без трудов договор повече от веднъж.

На територията на област Русе са били проверени 14 работодатели. Този път не се били установени случаи на работа без трудов договор, но са констатирани други нарушения на трудовите права на работещите – забавено изплащане на трудовото възнаграждение, неправилно отчитане на работното време и др.

В рамките на Европейската кампания за деклариран труд служителите от Инспекцията по труда в Русе организираха и онлайн срещи с ученици, за да обяснят правата им при започване на работа, както и какви ползи им носи декларираният труд. В информационната кампания проведена сред 47 ученици на територията на област Русе са се включили 2 училища. При желание експерти на дирекция „Инспекция по труда Русе са готови да информират учениците и на други училища.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!