BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Приемат номинации за наградата Елиас Канети

Започна приемът на предложения за Националната литературна награда „Елиас Канети“, съобщават от Русе, която заедно с Международното дружество „Елиас Канети” е учредител на престижното отличие.

Наградата се присъжда на всеки две години в категориите белетристика и драматургия. Ще бъдат отличени творби, публикувани и реализирани за първи път в България в периода от 1 юни 2019 г. до 30 май 2021 г.

Пълният регламент на конкурса е публикуван на сайта на Община Русе, откъдето може да бъде изтеглен и формулярът за кандидатстване. Към него трябва да бъдат приложени снимка и творческа справка за автора, както и 7 екземпляра от предложената за награда творба (книга/драма). Предложенията се изготвят от творчески съюзи, културни институти, издателства, университети и научни институти. Крайният срок за подаване на предложенията в общинската администрация:

Русе 7000,

ул. “Цариброд” 3, Община Русе, отдел “Култура”

за НЛН “Елиас Канети”

е 31 май 2021 г.

Носител на наградата в последното издание на конкурса през 2019 г. стана Рене Карабаш. Тя беше отличена за романа си „Остайница”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!