BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Представиха „Осмели се да покажеш загриженост“ пред студенти от РУ

Началото на поредица от обучителни модули по международен проект „Осмели се да покажеш загриженост“ поставиха студенти от специалност „Социални дейности“ в Русенския университет.

Пред свои колеги от различни курсове на специалността Ахмед Хушам и Бурчин Ахмедова, членове на Клуба на социалния работник, представиха концептуалните, съдържателните и методическите аспекти на проекта чрез темата „Кои сме ние? Какво е DARE TO CARE? Какво следва оттук нататък?“.

Методологията на проекта се основава на работа с групи на младежи и цели запознаването им с принципите на равнопоставеност на половете, предотвратяване на риска те да станат жертви на насилие, трафик на хора и да се превърнат в извършители на насилие. Чрез дейностите по проекта се осигурява информация в подкрепа на специалистите в образователни институции и младежки центрове за своевременно разпознаване и превенция на насилие сред юношите и младежите.

Проектът се осъществява в партньорство с две организации от България и по една от Турция, Испания и Италия. Посредством него се подпомага реализирането на политиките на Европейската комисия относно обединяване и подкрепа на отношенията между държавите-партньори за борба с дискриминацията и неравенството и повишаване на капацитета на професионалистите, работещи с млади хора, като им се предостави информация и се развият умения и формират нагласи за превенция на насилие между/към младежи.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!