BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Парите за медиците на първа линия не стигат

Дефицит от над 18 млн. лв. при парите за медици на първа линия се очертава в бюджета на НЗОК за следващите месеци. До момента касата е получила от правителството 135 млн. лева. От тях до края на март е разплатила 74.5 млн. лева за работа през месеците януари и февруари и още 35.3 млн. лв. е отложила за след края на март.

Според правителственото решение работещите на първа линия получават по 1000 лв. Парите се изплащат за срок на обявеното извънредно положение и три месеца след това. Според последното решение извънредната обстановка е до 30 април, но вероятно ще бъде удължена.

Прогнозата на НЗОК е, че за март и април ще трябва да плати 78.5 млн. лв и така до 30 април ще трябва да плати 153.1 млн. лева, което надвишава преведените от правителството пари с 18.1 млн. лева.

Дефицитът се очертава да е още по-голям, тъй като касата трябва да продължи с плащанията и след края на извънредното положение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!