BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Очакват скок в броя на заразените с Covid-19 през ноември

През ноември се очаква скок в броя на заразените с коронавирус. Това каза пред НОВА директорът на Националния център по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. По думите му, през ноември започва циркулацията на грипните вируси и тогава се очаква да има увеличаване на случаите на коронавирус и другите инфекции.

През тази седмица Регионалните здравни инспекции ще получат анализ как се развива пандемията по области и при какви прагове на заразяване какви стъпки да се предприемат.

„Областните щабове ще решават какво да се прави – по места, а не да има общо затваряне например. Ако има над 25 болни на 100 000 население за 14 дни, това трябва да ни държи нащрек – т.е. по 1500 болни на седмица“, уточни професорът.

„Хората над 65-годишна възраст, тези с хронични заболявания и болните от рак са най-уязвими и трябва да внимават повече“, добави той.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!