BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Онлайн часовете – от 20 до 40 минути

При преминаване към дистанционно обучение онлайн часовете ще са с продължителност от 20 до 40 минути, като това зависи в кой клас са децата. Всичко това вече официално е регламентирано, като е публикувано в 85-ия брой на Държавен вестник от 2 октомври.

При бъдещо превключване към обучение в електронна среда, онлайн часовете за децата от 1 до 4 клас ще са по 20 минути. За 5, 6 и 7 клас продължителността ще е 30 минути, а за гимназистите – 40 минути. Важно уточнение е, че това е максималният период, в който да се проведе учебния час.

Промените в наредбата за организацията на дейностите в училищното образование уреждат подробностите около обучението от разстояние в електронна среда, към което ще се преминава при извънредно положение, карантиниране на паралелки и др. и което вече бе регламентирано с промени в училищния закон.

Обучението в дистанционна форма може да е синхронно или несинхронно (наблюдение на урок, без взаимодействие с учителя и с останалите ученици). Учебното време в дистанционните учебни часове ще включва времето за провеждане на урок в електронна среда и за взаимодействие между учителя и ученика по време или извън урока, пише в наредбата. При несинхронно обучение времето за дистанционните учебни часове няма да може да надвишава продължителността на часовете от дневното разписание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!