BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обявиха кафето на гладно за вредно

Нервно-психическото развитие в ранна детска възраст

Нервно-психическото развитие в ранна детска възраст

Пиенето на кафе на гладно е вредно. Това твърдят учени от университета в Бат във Великобритания.

Според резултатите от изследването, което е публикувани в „British Journal of Nutrition“, пиенето на кафе на гладно може да наруши контрола на кръвната захар.

По време на експеримента група доброволци е била помолена да изпие подсладена напитка веднага след събуждане, равна по съдържание на калориите на типична закуска. Участниците от втората група първо са пили силно черно кафе и само половин час по-късно им е дадена напитка, съдържаща захар.

След това били взети кръвни проби от субектите, за да се проверят нивата им на глюкоза.

Установено било, че пиенето на кафе преди закуска повишава кръвната захар с 50 процента. Според учените, в дългосрочен план подобни скокове на този показател могат да доведат до нарушаване на толерантността на организма към глюкозата, което от своя страна увеличава риска от развитие на диабет тип 2.

Авторите на изследването отбелязват, че не трябва да се отказвате напълно от сутрешното кафе – достатъчно е да закусите, преди да го изпиете.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!