BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Общинари и доброволци чистиха детски площадки и градинки в Русе

Общински служители и доброволци чистиха детски площадки и градинки в Русе.

В доброволческа акция се включиха кметът на Русе Пенчо Милков и служители от дирекциите „Обществен ред и сигурност“ и „Хуманитарни дейности“ в общината.

Заедно с граждани те почистиха детските площадки и градинките в Централен южен район на Русе, както и в Комплексния център за подкрепа на лица с увреждания в ж.к. „Дружба 3“.

Към каузата за почистване и облагородяване на града се присъединиха служители от „Социални дейности“, от Сдружение „Дете и пространство“, младежи от СНЦ „Еквилибриум“, Приемна грижа, Фондация „Трета възраст“, екипи от детска ясла №6 и от Комплексния център за подкрепа на лица с увреждания.

От отдел „Култура“ се погрижиха за пространството пред площад „Дунав“, а  „Образование“ и „Здравеопазване“ – за централния район в града.

Идеята на ръководството на Община Русе е да проявим любовта и уважението си към родното място, като заедно се погрижим за градинката край блока или близката детска площадка.

Бяха почистени и прилежащите пространства към ДСХ „Възраждане“, Дома за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие“ и Центъра за социална рехабилитация за лица със зрителни увреждания.

Акция по почистване ще има и следващата седмица. Предстои да се включат служителите на Центъра за психично здраве, БЧК и Центъра за временно настаняване.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!