BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Обмислят отваряне на парковете за разходка

Твърде е възможно в края на седмицата разходката в градските паркове вече да не е нарушение.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов по време на редовния сутрешен брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса. По думите му, дадено е разпореждане на щаба да се помисли как да бъдат отворени парковете за разходка на хората, както и достъпът до планините покрай градовете.

Условието е да се спазва някаква дисциплина, такава, че да няма струпвания на хора. В момента глобата за разходка на чист въздух в градските градини е в размер на 300 лв., а достъпът им е ограничен с полицейски ленти.

“Да предложат какъв ред и дисциплина да създадем, така че без да изпуснем ситуацията, да можем да ползваме планините покрай големите градове, парковете, но да не създадем това масово струпваме”, каза Борисов.

Той допълни, че утре му предстои среща с патриарха и Светия синод за мерките да се избегнат струпвания на много хора в църквите по предстоящите празници.

“Истински ме е страх Цветница и Великден да не ни вкарат в тоя пик. В момента пълзим бавно нагоре, но нагоре, нещо по-дисциплинирано, ако можем да направим”, добави премиерът. Той подчерта, че няма как да говорим за разхлабване на мерки сега, преди да минат две-три седмици и да се види каква ще бъде ситуацията след празниците.

Със заповед на министъра на здравеопазването беше възстановена работата на фермерските пазари. Трябва да бъдат отменени и допълнителните мерки в отделните общини, които не са в съответствие със Закона за извънредното положение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!