BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

НСО поискала отцепването на „летните сараи“, Радев поиска оставката на шефа на службата

Националната служба за охрана е поискала с официални писма да се наложи забрана на корабоплаването в зоната около лятната резиденция на почетния председател на ДПС Ахмед Доган и да се ограничи достъпът до нея по суша за периода 10 юли – 15 септември. Това каза съобщи на брифинг премиерът Бойко Борисов. Той показа писмото до Морска администрация. Съдържанието на писмото до МВР не беше съобщено, защото то е засекретено.

Достъпът по море до сараите на Доган  – забранен

Според Борисов, искането е част от сценарий за дискредитиране на правителството.

Военният министър Каракачанов обяви, че нито един военен кораб няма да охранява искания периметър, защото не става въпрос за застрашаване на морския суверенитет на България.

По повод планирания за утре протест, при който хора ще опитат да плажуват в зоната, от която беше изгонен лидерът на „Да, България“ Христо Иванов, Каракачанов обяви, че частни лица могат да се разхождат и да плажуват на брега, който е изключително държавна собственост. Ако искат да правят митинг обаче е нужно да поискат разрешение от община Бургас.

Президентът Румен Радев поиска оставката на началника на Националната служба за охрана ген. Красимир Станчев, съобщиха от пресслужбата на държавния глава. От там уточняват, че искането му е във връзка с изпратените от НСО писма до отговорните институции за ограничаване на достъпа на граждани до парк „Росенец“ и настоя за отмяната на тези писма, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

От „Доднуков“ 2 обявяват още, че държавният глава открива предвидената в закона съгласувателна процедура във връзка с оставката на началника на НСО.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!