BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нови социални услуги в Русе от днес

Продължава работата за включване на хора от целевите групи и за предоставяне на подкрепа за тях по Закона за личната помощ, съобщиха от общинската администрация в Русе.

От днес нови 34 лични асистенти ще полагат грижи за 34 нуждаещи се русенци – деца и лица с увреждания с определена чужда помощ.

Също от 1 април започва първият етап на проект, по който се предоставят почасови, мобилни и консултативни услуги в домовете. 16 сътрудници ще помагат на 34-ма потребители – хора с увреждания, включително и с тежки увреждания.

Услугите, които ще се предоставят са част от дейностите по проекта „Разкриване на Център за комплексно обслужване на лица с увреждания, вкл. с тежки увреждания в Община Русе“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Те се разкриват съгласно разработените и утвърдени Карти на услугите за подкрепа в общността и на резидентните услуги към Плана за действие за периода 2018-2021 г. в изпълнение на Националната стратегия за дългосрочна грижа.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!