BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Нова, модерна апаратура в русенския Онкодиспансер

Видеобронхоскоп от най-ново поколение заработи в Комплексния онкологичен център в Русе, съобщиха от лечебното заведение.

Апаратът е закупен със собствени средства и осигурява ултра модерен начин за прецизиране на диагнозата на пациента. Според д-р Николай Евгениев, който е единственият медик в лечебното заведение, обучен да работи с апарата, такъв има само в няколко лечебни заведения в България. Бронхоскопът, който е в русенския комплексен онкологичен център може да прави изключително детайлно изображение, осигурява оптимално качество на заснемане и значително улеснява поставянето на бърза и точна диагноза. Освен това чрез него ще се извършва и контрол на лечението при пациенти участващи в клинични изпитвания. Апаратът дава визуализация в реално време на състоянието на дихателните пътища с оптичен инструмент с диагностична или терапевтична цел. Новият уред ще бъде използван за следните дейности дейности:

– биопсии Оценка за хирургично лечение на болни със злокачествено заболяване на белите дробове

– лаваж

– контрол на кървене

– изваждане на чужди тела

Иновативната технология ще бъде внедрена веднага след като се сключи рамков договор със Здравната каса. Благодарение на новата придобивка капацитетът на работа на Комплексен Онкологичен Център Русе ще се увеличи. Тъй като лечебното заведение разполага с Отделение по Образна диагностика и хирургично отделение с реанимация ще има възможност за достъп на пациента до по-сигурна и по-прецизна диагностика на белодробен карцином.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!