BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На следващите избори: С нова ЦИК, без ограничения в чужбина и масово гласуване с машини

Снимка: БГНЕС

На второ четене народните представители приеха да сменят състава на Централната избирателна комисия (ЦИК), да премахнат ограничението за секциите в чужбина, а вотът в България да става основно с машини.

„Има такъв народ“ смени курса си повторно и се върна към първоначалното си предложение да бъде въведено гласуване по пощата още за следващите избори. ЦИК излезе със становище, че няма ресурс за реализацията и на тази идея.

Депутатите приеха в секциите с над 300 души да се гласува изцяло машинно – промяна, която също не се хареса на част от партиите и на ЦИК.

„Започваме да ремонтираме къщата от покрива и от второто таванско помещение, без да се занимаваме с основите“, заяви Радомир Чолаков от ГЕРБ.

„Приемете, че къщата е наводнена. Има и време за генерални промени, вие сте ги правили след избори. Ние ги правим преди“, отговори му председателят на правната комисия Радостин Василев от „Има такъв народ“.

„Като се на водни къщата не се започва от покрива. Очевидно сте решили да пробутате разни предложения – давайте, ние ще наблюдаваме“, контрира Чолаков.

„Нямам представа защо се занимаваме с наводнения, но наводненията могат да дойдат от покрива ако вали силен дъжд. Ако ГЕРБ се отнасяше сериозно нямаше половината да стоим тук, нали?“, обобщи Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън!“.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!