BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

На прощаване: Правителството е отдало на концесия плажа „Велека“

Снимка: GoogleEarth

На последното си заседание правителството е отдало на концесия плажа при устието на р. Велека край с. Синеморец. Срокът й е 15 години.

Решението е аргументирано от туристическия министър Марияна Николова с бъдещо осигуряване на спасители, здравно и медицинско обслужване.

Проблемът е, че в момента има действащ договор за наем на плажа с компанията „Уиндис“, която го стопанисва от години. Освен това решението на кабинета е публикувано в „Държавен вестник“ след като парламентът гласува мораториум върху действията на кабинета, който забранява и концесиите. От компанията смятат да обжалват решението.

Плажът при устието на р. Велека е едно от малкото незастроени места по Черноморието. Той е и част от природен парк „Странджа“. В с. Синеморец обаче има сериозни апетити за строителство.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!