BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Наркодилър се споразумя с прокуратурата за по-лека присъда

Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Окръжен съд – Русе отказа да задържи под стража

Наказание от три години лишаване от свобода при първоначален строг режим получи обвинения за притежание и разпространение на наркотични вещества М. М., съобщиха от Окръжния съд в Русе.

Присъдата е по силата на одобрено споразумение между прокурора, защитника и обвиняемия. 41-годишният М. М. се е признал за виновен в това, че в условията на опасен рецидив без надлежно разрешително държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – хероин и метамфетамин. Пред съда обвиняемият декларирал, че разбира последствията от споразумението, съгласен е с тях и се отказва от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

От определеното му наказание се приспада предварителното му задържане, считано от 29.05.2020 г. до влизане в сила на споразумението. М. М. следва да заплати и сумата от 380,48 лв. за направени разноски в хода на досъдебното производство, а наркотиците, два броя мобилни телефона и електронна везна, се отнемат в полза на държавата.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!