BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Над 800 българи излекувани от коронавируса, нови случаи в Русенско няма

Над 800 са вече българите, излекувани от коронавируса. Това стана ясно от данните за разпространение на заболяването, съобщени от секретаря на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

За последните 24-часа са регистрирани 36 нови случая, от които 11 са хоспитализирани. Така общият брой на заразените с COVID-19 в страната стана 2408. Няма новоустановени случаи на заболели от COVID-19 на територията на област Русе за последното денонощие.

Новорегистрираните случаи са констатирани в областите София (15 случая), Благоевград (3 случая), Пазарджик (2 случая), Ямбол (8 случая), Ловеч (2 случая), Плевен (1 случай), Хасково (1 случай), Враца (1 случай), Велико Търново (1 случай), Сливен (1 случай) и Габрово (1 случай).

Най-много заразени до момента има в София – 1010 души.

От всички 2408 констатирани с COVID-19 – 1176 са мъже и 1232 са жени.

258 са лицата с потвърден COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 29 от тях са в интензивни структури.

Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 252 души.

Оздравели са 808 пациента, като за последното денонощие техният брой се е увеличил с 39.  За съжаления смъртните случаи в България на хора, заболели от COVID-19 за последните 24-часа се увеличиха с още един, с което общо починалите от началото на пандемията от коронавирусна инфекция станаха 126.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!