BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Набират кандидати за преброители в Русе

Набират се кандидати за преброители в рамките на предстоящото национално преброяване, съобщават от Община Русе.

Кандидатите следва да подадат необходимите документи в сектор „Деловодство“ на общинската администрация в срок до 30 октомври.

Кандидатстващите трябва да представят автобиография, съгласие за обработка на лични данни и попълнено заявление по образец, за което вече отпада необходимостта за прилагане на хартиена снимка. Посочените документи могат да бъдат изтеглени от сайта на Преброяване 2021 и от официалния сайт на Община Русе.

При предстоящото преброяване за Община Русе ще бъдат ангажирани над 400 преброители и около 90 контрольори, които ще преминат специални обучения и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Преброителите ще бъдат с „работно време” от 8.00 сутрин до 20.00 часа вечер, включително събота и неделя. Това е времето, през което те имат право да посещават домакинствата от техния преброителен участък.

Всеки преброителен участък включва около 200-250 души и 80 жилища. Един контрольор ще координира работата и ще отговаря за няколко преброители. Заплащането на преброителите ще бъде индивидуално и ще зависи от броя на преброените лица, жилища и сгради, уточняват от общинската администрация.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!