BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Концесията за ст. „Локомотив“ изтича, общината си го прибира

Договорът за концесия на ст. „Локомотив“ изтича, а Община Русе няма да удължи срока за ползване от страна на концесионера ”Аристон С” ООД.

Това става ясно от докладна записка на кмета на Русе Пенчо Милков до Общинския съвет. В нея се посочва, че концесионерът е поискал удължаване на срока на договора с още 5 години, но без да посочи мотиви, обосноваващи искането за удължаване на срока на концесията. „Нещо повече, не са изложени бъдещи намерения за развитие и стопанисване на стадион „Локомотив“, с оглед създаване на условия за задоволяване на потребностите на населението от спортни и атракционни дейности или за увеличаване броя и качеството на предлаганите спортни услуги за различни видове професионален и масов спорт“, пише в докладната на градоначалника.

В нея се посочва още, че за 15-те години на ползване на базата концесионерът е изпълнил задължението си да инвестира в базата не по-малко от 250 000 лева, и че е заплатил на Общината концесионно възнаграждение общо в размер на 43 746,17 лв. Основният проблем, според общинската администрация е, че в новото си предложение ”Аристон С” не е посочил мотиви за исканото удължаване на срока на концесионния договор.

Децата от школата на ФК „Аристон“, които тренират там, ще продължат да използват базата, категоричен е градоначалникът.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!