BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Какво не знаем за секса, споделят от Клеопатра

Сексът е занимание, което носи огромно удоволствие. Вече открито се обсъждат интимните отношения между мъжа и жената. Може би си мислите, че знаете всичко за него? Днес, експертите от секс шоп Клеопатра ще ви разкажат няколко неща, които ще разширят кръгозора ви:

Може да подобри паметта

Но само при жените. Скорошно проучване установи, че редовният интимен живот подобрява способността на мозъка на нежните половинки, увеличавайки притока на кръв към областта на хипокампуса. И докато същият ефект може да се получи с всяка аеробна дейност, тази в леглото е много по-приятно.

Жените по-често мислят за секс

Обществото възприема дамите като сладки и срамежливи създания, които почти не си позволяват такива мисли. Но това въобще не е така. Всъщност те мислят за секс дори по-често от мъжете и дори искат да го правят по-често. Според проучване, около 53% от жените признават, че не правят секс толкова, колкото биха искали, а 75% от анкетираните искат да правят любов поне три пъти седмично.

Мъжете също имат G-точка

Женската G-точка, която доставя най-голямо удоволствие, е толкова популярна, че дори не се замисляме дали мъжете имат подобен „бутон“. И ще бъдете изненадани, но да – така наречената P-точка. Според изследванията се намира точно под пикочния мехур и е в състояние значително да увеличи удоволствието от полов акт, когато е правилно стимулиран.

Колкото повече емоции, толкова повече оргазми

Британски учени са установили, че емоционално развитите дами получават повече удоволствие от секса. В анкетата са участвали 2035 жени, в които те отговарят на два вида въпроси: първият е свързан с интимния им живот, вторият – с емоционалното им развитие. Оказва се, че тези, които са способни да разкриват чувствата си, имат повече оргазми. Един от учените обяснява тази зависимост по следния начин: емоционалното развитие помага на жената да балансира сексуалните си очаквания със стремежите на партньора си.

Сексът е добро лекарство за главоболие

Удоволствието от интимните занимания се дължат на ендорфините – химикали, които се освобождават от мозъка. Но те действат и като болкоуспокояващо. Ето защо, преди да влезете в аптеката следващия път за хапчета, си спомнете, че има и по-приятен начин.

А вие какво можете да споделите за секса, което другите не знаят? 

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!