BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Здравният министър: Без допълнителни рестрикции!

На този етап България етап няма да разширява или въвежда нови мерки срещу разпространението на коронавирусната инфекция.

Това обяви на пресконференция здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг, проведен след среща с представители на експертните съвети по епидемиология, микробиология, инфекциозни болести и вирусология. По думите му, в момента в България се наблюдава намаляване на новозаболелите, което показва, че настоящите „меки“ мерки са абсолютно достатъчни.

В момента има проблем в два дома за възрастни хора – в Русе и Варна, но той е контролиран. Няма нужда от доставянето на медикаменти, лични предпазни средства или други нужди, които да имат хората в Русе. болничните заведения в Русе са достатъчни, имат капацитет, ако се наложи за приемането на други пациенти, каза още проф. Ангелов.

Системата в страната – няма съществен натиск върху болничната система на територията на България, подчерта проф. Ангелов, като допълни, че има ясно разписан план за действие.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!