BulgarianEnglishFrenchGermanGreekRussian
Facebook

Защо фалцовите покриви са едни от най-надеждните

Всеки от видовете покривни панели и системи има своите предимства, както и недостатъци. Характеристиките им са различни, но сега ще обърнем по-голямо внимание на фалцовите. Това е специфична система от съединяване на ламаринените платна за покриване на сгради. Вариантите на монтиране са различни.

Какво е фалцова система

Това е специфична система, чрез която се свързват метални листове, които се използват за покривите на сгради или фасади. Материалът е поцинкована ламарина с покритие от полиестер. Добрата устойчивост, здравина и красив външен облик на покрива се вследствие на здравото закрепване между отделните елементи. 

Предимства на фалцовото покритие

Фалцовото покритие има много предимства, на които ще обърнем внимание. Те са важни и ще помогнат да направите своя избор, ако се колебаете дали това е идеалният вариант за вас:

  • Експлоатационният им живот е доста дълъг – благодарение на системата им за монтиране, която не изисква пирони и други подобни пособия, които ще загрозят сградата. По този начин външният вид става стилен и красив, както и много модерен; 
  • Плътността и водоустойчивостта е максимална – целостта на покривната система надеждно ще защити дома от вода и влага. Заради гладката повърхност на шева не се задържат дъжд и сняг по повърхността; 
  • Фалцовата система е подходяща за покриви със сложни геометрични фигури, което би затруднило специалистите, ако сте избрали друг начин за покриване на сградата;
  • Облицовката на фасадата с този тип листове променя изцяло облика на сградата – не е нужно да се ограничавате с един цвят. Наличието на подобен елемент допринася и за защита от непредвидените климатични промени.

Добре е да знаете още, че конструкцията на фалцовия покрив е доста по-лека, от другите системи. При този вид облицовки няма изискване за минимален наклон на покрив с ламарина. Монтажът се извършва доста по-бързо и лесно, а здраво закрепените листове създават много надеждна конструкция, която е и с високо качество.

Как се монтират

Монтажът започва след създаването на подходяща основа. Тя се изгражда обикновено от дървени греди, като не трябва да има стъпка между тях по-голяма от 0,6 мм. Трябва предварително да се измерят ламаринените листове и да се изрежат според това какви параметри са нужни. Поставят се директно върху конструкцията от дърво като се започне от средата. След това се слагат допълнителните елементи като улами и корнизи. При слагането на снегозадържателите се поставят и две скоби.

Видове фалц

Има легнали и стоящи гънки, както и единични и двойни (шлебах). Прави са вертикалните сгъвки, а хоризонталните са легнали. Единичните се използват, за да прихващат отделните плоскости, а двойните – когато има проблемни места на покрива – там, където най-често се задържа сняг или вода.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!